92015Ιούν
Με Θετικές σκέψεις και δηλώσεις μπορώ να αλλάξω τη ζωή μου;

Με Θετικές σκέψεις και δηλώσεις μπορώ να αλλάξω τη ζωή μου;

Όλοι  γνωρίζουμε ότι το να προσπαθεί κάποιος  να κάνει καλές σκέψεις και να απαγγέλλει  θετικές επιβεβαιώσεις για πολλές ώρες, δεν επιφέρει πάντα τα αποτελέσματα που υπόσχονται τα βιβλία θετικής σκέψης. Αυτό συμβαίνει διότι οι θετικές σκέψεις προέρχονται από το συνειδητό μέρος του εγκεφάλου, ενώ οι αρνητικές σκέψεις έχουν συνήθως προγραμματιστεί εντός του πιο ισχυρού, υποσυνείδητου μέρους.

Όλοι μας έχουμε επίγνωση των συνειδητών πεποιθήσεων μας, αλλά αντιθέτως δεν έχουμε επίγνωση των υποσυνείδητων. Από τη σύγχρονη νευροεπιστήμη γνωρίζουμε ότι το υποσυνείδητο μέρος του εγκεφάλου μας διαχειρίζεται το 99% των πληροφοριών που εισέρχονται σε αυτόν κάθε δευτερόλεπτο, όπως επίσης ότι το υποσυνείδητο είναι γρηγορότερο και ισχυρότερο από το συνειδητό. Ως εκ τούτου λειτουργούμε περίπου κατά το 95%  της ζωής μας σύμφωνα με το υποσυνείδητο πρόγραμμα. Το υποσυνείδητό μας είναι συνδεδεμένο με την επιβίωση του οργανισμού, άρα και με την φυσιολογία μας. Κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι υποσυνείδητες πεποιθήσεις που έχουν προγραμματιστεί, είτε εργάζονται υπέρ μας, είτε εναντίον μας. Είτε οδηγούν στην υγεία, είτε δημιουργούν το έδαφος για την ασθένεια. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στην ψυχοσωματική νοημοσύνη αυτό που συμβαίνει είναι ότι αποκαλύπτονται οι υποσυνείδητες πεποιθήσεις που έχουν τον έλεγχο της ζωής μας και σπάει ο φαύλος κύκλος του υποσυνείδητου αρνητικού προγραμματισμού.

Έχει αποδειχτεί ότι ο υποσυνείδητος προγραμματισμός υπερκεράζει το συνειδητό μας έλεγχο. Για το λόγο αυτό, όταν προσπαθούμε να αλλάξουμε τα συμπτώματα στο συνειδητό επίπεδο κάνοντας  μόνο θετικές σκέψεις και λέγοντας στον εαυτό μας ότι είμαστε υγιείς. Υπάρχει ένα αόρατο υποσυνείδητο πρόγραμμα που πιθανότατα μας σαμποτάρει.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε άνθρωπος στον πλανήτη έχει την ευκαιρία να γίνει αυτό που πραγματικά είναι. Το κλειδί για να το πετύχει βρίσκεται στην υπέρβαση των περιορισμών που έχουν εγκατασταθεί στον υποσυνείδητο προγραμματισμό.